Kaasachtig, romig en niet van deze wereld… macaroni en kaas! Een van de meest populaire troostmaaltijden is overdreven populair. Historici weten niet zeker wie we precies te danken hebben aan dit decadente gerecht, maar het vroegst bekende recept voor mac en kaas was in 1769 in het boek “The Experienced English Housekeeper” van Elizabeth Raffald.
Macaroni met kaas (Survivor Foods Range), 16 Porties
Elk blik is perfect om ervoor te zorgen dat je in elke noodsituatie overleeft en gedijt door een constante voorraad gezond, voedzaam voedsel te bewaren en beschikbaar te hebben. Of het nu gaat om een buitenissige storm of een natuurramp (aardbeving, orkaan, tsunami), een stroomstoring of uitval op zee, u kunt er gerust op zijn dat u op alles bent voorbereid.
De blikken van Survivor Foods zijn ontworpen om licht van gewicht te zijn en gemakkelijk op te bergen, met een houdbaarheid van 25 jaar. Bij gevriesdroogde maaltijden is de bereiding eenvoudig: deel uit of gebruik het hele blik. Voeg water toe en wacht tot de ingrediënten zijn gehydrateerd, zodat je in slechts enkele minuten een heerlijke, voedzame maaltijd voor maximaal 13 personen hebt.
- 25 jaar houdbaar
- 16 porties per blik
- 268 calorieën per portie
- Volledig gekookte, voedzame maaltijden
- Volledig recyclebare verpakking
- Gemaakt in Groot-Brittannië
Toepassingen:
- Noodvoorraden
- Voedsel voor langdurige bewaring
- Avontuurlijk eten voor grote groepen
BEREIDING (Vereist blikopener):
Om een enkele portie te bereiden:
1. Meng de inhoud van de bus.
2. Doe 60 g voedsel uit het blik in een stevige container.
3. Kook 90 ml water.
4. Roer het water door het voedsel tot het goed gemengd is.
5. Dek af en laat het voedsel 5-8 minuten staan.
6. Roer, breng op smaak en serveer.
Om het hele blik te bereiden:
1. Haal de 3 zuurstofabsorbers uit het blik.
2. Bedek de inhoud van het blik met kokend water.
3. Roer het water door het voedsel tot het goed gemengd is.
4. Plaats het deksel terug en laat het voedsel 5-8 minuten staan.
5. Roer, breng op smaak en serveer.
Ingrediënten
Macaroni Pasta (Tarwe) (69,5%), Kaassaus (30,5%) (Volle Melk, Room (Melk), Geraspte Rode Leicester Kaas (Gepasteuriseerde Koemelk, Zout, Startcultuur, Vegetarisch Stremsel, Annatto: E160b(ii)), Geraspte Cheddarkaas (volle koemelk, zout, melkzuurcultuur, vegetarisch stremsel), ui, geraspte mozzarella (gepasteuriseerde koemelk, zout, vegetarisch stremsel, melkzuurstartercultuur, stremsel: E509, antiklontermiddel: aardappelzetmeel)), maïsmeel , koolzaadolie, zout, witte peper).
Allergie advies : voor allergenen, inclusief glutenbevattende granen, zie de VETGEDRUKTE ingredienten.
Nutriënten
Per 100 g | Per blik | |
---|---|---|
Energie (kJ) | 1878 | 15024 |
Energie (kcal) | 447 | 3576 |
Vet (g) | 16,9 | 135,2 |
↳ Waarvan verzadigd (g) | 8,2 | 65,6 |
Koolhydraten (g) | 56,3 | 450,4 |
↳ Waarvan suikers (g) | 4,1 | 32,8 |
Vezels (g) | 3,1 | 24,8 |
Eiwitten (g) | 16,0 | 128 |
Zout (g) | 0,80 | 6,4 |
Expedition Foods Survivor Foods Range maaltijden hebben een lange houdbaarheid van 25 jaar.
Bewaar op de juiste manier om een maximale houdbaarheid te garanderen. Bewaar het product op een koele plaats, vermijd langdurige opslag boven 22ºC en pas op dat u het blik niet doorboort. Onder deze omstandigheden behoudt het voedsel zijn houdbaarheid voor productkwaliteit, smaak en voedingswaarde. Eenmaal geopend, moet de inhoud onmiddellijk worden gebruikt. Het is echter gebleken dat producten die opnieuw zijn afgesloten met behulp van het plastic deksel tot een week na opening acceptabel zijn. Dit pakket wordt per gewicht verkocht, niet per volume. Er kan enige bezinking zijn opgetreden als gevolg van verzending, verwerking of variaties in de productdichtheid