Dal is de traditionele linzensoep uit India. Van Travellunch komt de trekkingvariant, die is verrijkt met een smakelijke groentecomponent in de linzencurry dal met spinazie. De goed gekruide, vegetarische hoofdmaaltijd is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook in enkele minuten klaar.
De linzencurry dal voegt afwisseling toe aan het menu en is ideaal voor onderweg als het gaat om een goede balans tussen lichtgewicht, bruikbaarheid en energievoorziening.
Ingrediënten
Linzen 40%, palmvet, spinazie 8%, aardappelen, gebakken uien met bloem 7% (uien 76%, tarwebloem), wortelen, kokosmelkpoeder 6% (kokosmelkpoeder 90%, maltodextrine, melkeiwit), lactose, natriumcaseïnaat, zout, kerriepoeder 2,4%, maltodextrine, gemodificeerd zetmeel, gistextract, tomatenpoeder, uien, kruidenextracten, emulgator mono- en diglyceriden van vetzuren, antiklontermiddel E 341, aroma.
Allergie advies : voor allergenen, inclusief glutenbevattende granen, zie de VETGEDRUKTE ingredienten.
Nutriënten
Per 100 g | Per 1 persoons portie | Per 2 persoons portie | |
---|---|---|---|
Energie (kJ) | 1755 | 2194 | 4388 |
Energie (kcal) | 419 | 524 | 1048 |
Vet (g) | 18,0 | 23,0 | 45 |
↳ Waarvan verzadigd (g) | 12,0 | 15,0 | 30 |
Koolhydraten (g) | 41 | 51 | 103 |
↳ Waarvan suikers (g) | 10,0 | 13,0 | 25 |
Vezels (g) | |||
Eiwitten (g) | 15,0 | 19,0 | 38 |
Zout (g) | 3,2 | 4,0 | 8,0 |
Travellunch maaltijden hebben een lange houdbaarheid van maximaal 5 jaar.